AMD hernoemt Freesync 2 naar Freesync 2 HDR en verheldert minimumspecificaties

8 reacties

AMD heeft tijdens een interview met PC Perspective bekendgemaakt dat het bedrijf de naam van Freesync 2 veranderd naar Freesync 2 HDR. Hiermee probeert het bedrijf beter duidelijk te maken wat het verschil is tussen de originele Freesync en Freesync 2.

Tijdens het interview zijn verder de minimale specificaties bekendgemaakt die benodigd zijn om Freesync 2 HDR te ondersteunen. Zo moeten monitoren de DisplayHDR600-standaard ondersteunen, wat inhoudt dat de monitoren een helderheid van minstens 600 cd/m2 moeten kunnen weergeven, en 99 procent van het ITU-R BT.709- en 90 procent van het DCI-P3-65-kleurenspectrum kunnen weergeven. Ook zou er een minimale responstijd in de standaard zitten, al maakt AMD niet bekend wat deze tijd bedraagt.

Freesync 2 HDR is aanvankelijk vorig jaar januari aangekondigd. De specificatie dient niet als opvolger voor de oudere Freesync-specificatie voor variabele verversingssnelheid, maar wel als een luxere variant voor duurdere monitoren. Samsung heeft als eerste enkele monitoren met Freesync 2 uitgebracht, maar ook AOC en Benq hebben al modellen uitgebracht.

Bron: PC Perspective

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*