Daling in vraag naar videokaarten zorgt voor afname in winstmarges van fabrikanten

61 reacties

Verschillende fabrikanten van videokaarten hebben de winstmarge op hun producten aanzienlijk moeten bijsnijden nu de hype rond cryptomining lijkt af te nemen, al zijn ze nog steeds hoger dan ze kunnen zijn.

De informatie komt van verschillende bronnen die contact hebben gehad met Digitimes. De bronnen geven aan dat bedrijven als Asus, Gigabyte, MSI en TUL momenteel winstmarges van zo'n 20 procent aanhouden. Dit is een stuk lager dan de 40 tot 50 procent tijdens de hoogtijdagen van de cryptomininghype, maar nog altijd aanzienlijk hoger dan de 8 tot 10 procent die begin 2017 werd aangehouden.

Volgens bronnen uit de industrie blijft de vraag naar videokaarten door cryptominers afnemen, zowel door de dalende Bitcoin-koers als acties van regeringen om het minder financieel aantrekkelijk te maken om de munten te verzamelen. Dit zou er volgens de bronnen toe moeten leiden dat de fabrikanten zich weer op gamers en datacentra gaan richten en de markt in de tweede helft van 2018 weer is bijgetrokken.

Het blijkt al langer dat de vraag naar videokaarten aan het afnemen is. In april werd het al duidelijk dat de Taiwanese videokaartfabrikanten verwachtten dat de vraag naar hun producten in die maand met 40 procent zou afnemen. In mei kwamen die vermoedens uit, toen PowerColor, het videokaartenmerk van TUL, deze daling zag oplopen tot 80 procent..

De Biostar iMiner A564X12P, een miningsysteem.

Bron: Digitimes

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*