Acer brengt 49" en 55" gaming-monitoren met 4K, HDR en IPS uit in Japan

15 reacties

Acer heeft gisteren in Japan twee nieuwe gaming-monitoren uitgebracht, al komen ze qua formaat meer overeen met een televisie. Deze EB490QKbmiiipfx en EB550Kbmiiipx hebben namelijk beelddiagonalen van respectievelijk 49 en 55 inch. Ze zijn met prijzen ruim onder de duizend euro bovendien nog redelijk betaalbaar, dus wellicht wil de fabrikant ze positioneren als budget-alternatief voor Nvidia's big format gaming displays.

De panelen van beide monitoren zijn gebaseerd op ips-technologie, tellen 3840 x 2160 pixels en worden verlicht door een 'flicker free' backlight. Ondersteuning voor HDR10 is ingebouwd, maar daar is dan ook alles mee gezegd; de maximale helderheid blijft immers steken op 300 cd/m², goed voor een contrastverhouding van 1200:1. Voor gray-to-gray-reactietijden geeft Acer een waarde op van 4 milliseconde en het energieverbruik moet maximaal 130 watt bedragen.

Verder ondersteunen beide HDCP 2.2 via hun enige HDMI 2.0-aansluiting. Beeld kan echter ook binnenkomen via tweemaal HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 en VGA (met een lagere resolutie). Daarnaast zijn twee 5W-speakers ingebouwd, al is ook voorzien in 3,5mm audio jacks (in- en uitgang).

In Japan zijn de Acer EB490QKbmiiipfx en EB550Kbmiiipx per direct verkrijgbaar voor omgerekend zo'n 550 en 800 euro. Of en wanneer ze ook in de rest van de wereld op de markt worden gebracht, is nog onduidelijk. In de verpakking vind je overigens naast HDMI-, DisplayPort-, VGA- en audiokabels ook een afstandsbediening.

Bron: Guru3D

« Vorig bericht Volgend bericht »
0