Patent toont plannen Microsoft om USB-C-poort kleiner te maken

28 reacties

Bedrijven zoeken continu naar vernieuwingen en verbeteringen voor hun producten en Microsoft is daar geen uitzondering in. Eerder deze week zijn er namelijk twee patenten van het in Redmond-gebaseerde bedrijf goedgekeurd, waarin beschreven wordt hoe een usb-c-poort kleiner, platter als het ware, gemaakt kan worden en hoe men een kabel met dezelfde dikte kan maken.

Het ene patent, dat op 18 april 2017 ingediend is, omschrijft dat de plattere poort direct aan de behuizing van het apparaat bevestigd kan worden, met behulp van epoxy of een ander soort lijm. Ook zou de nieuwe aansluiting geschikt moeten zijn voor 'normale' usb-c-connectors, om compatibiliteit te waarborgen.

Het andere patent werd iets later ingediend: op 22 mei 2017, al werden deze donderdag beiden gelijktijdig goedgekeurd. Dit tweede patent spreekt van een manier om de behuizing rond de connector kleiner te maken, met een uniforme dikte, zodat men een "esthetisch aangename connector" kan bekomen.

De twee patenten tonen dat Microsoft wel degelijk bezig is met usb-c, iets wat tot nu toe al merkwaardig afwezig is gebleven bij de huidige Surface-laptops en -tablets. De geruchten dat het volgende Surface-apparaat hier echter verandering in zou gaan brengen maakt deze patenten echter extra interessant.


De aansluiting


En de kabel

Bronnen: uspto (1), uspto (2)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*