'Introductie Nvidia Turing / Volta uitgesteld door overschotten huidige generatie videokaarten'

218 reacties

Nvidia zou de lancering van Turing, of ook wel Volta voor consumenten, uitgesteld hebben omdat er flinke overschotten zouden zijn van de huidige generatie videokaarten. Doordat het de mining-hype en de gaming-markt verkeerd ingeschat zou hebben, is er teveel geproduceerd, aldus SemiAccurate, dat doorgaans relatief betrouwbaar is.

Begin deze maand werd bekend dat Nvidia op Hot Chips een presentatie zou houden over de "volgende generatie mainstream gpu's". Deze presentatie werd echter geschrapt en in plaats daarvan staat nu iemand van Intel. Hierdoor lijkt de introductie van Turing / Volta uitgesteld te zijn, al weten we dat niet zeker. SemiAccurate zegt de oorzaak gevonden te hebben.

Er zouden flinke overschotten zijn van de huidige generatie videokaarten - een niet nader genoemde board-partner zou zelfs 300.000 gpu's geretourneerd hebben aan Nvidia. Tegelijkertijd zou het 'groene' bedrijf flinke hoeveelheden gddr5-geheugen ingekocht hebben, omdat er nog veel ongebruikte 'low-end gpu's' op de plank zouden liggen.

Nvidia zou de mining-hype verkeerd ingeschat hebben waardoor er simpelweg teveel gpu's geproduceerd zouden zijn. Nu de waarde van cryptovaluta gedaald is en de hype afgezwakt, is de vraag naar videokaarten echter ingestort. Ook zou het bedrijf verwacht hebben dat de gaming-markt zou groeien, maar deze bleef enigszins gelijk.

Hierdoor zou er op dit moment dus nog een overschot zijn dat eerst verkocht moet worden, want het kost veel geld om dergelijke aantallen te laten liggen. Voor de verkoop daarvan zou de nieuwe generatie dus uitgesteld zijn. Het is volstrekt onduidelijk wanneer nieuwe kaarten wél aangekondigd worden.


Op de plaats van Nvidia staat nu een Intel-presentatie.


Een GTX 1060-bord.

Bronnen: SemiAccurate, Hexus, Hot Chips

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*