Google voegt drm aan apps toe om veiligheid te garanderen

14 reacties

Google is begonnen met het toevoegen van extra beveiliging aan apk's, zoals het eind vorig jaar al aankondigde. Elke apk, of die nu vanuit de Play Store komt of van elders, krijgt metadata mee om de echtheid en veiligheid te kunnen garanderen. SlashGear meldt dat de metadata in de toekomst verplicht zal zijn.

Volgens Google kleven er meerdere voordelen aan deze vorm van drm. De extra metadata maakt dat de herkomst van apps gecontroleerd kan worden, of ze nu vanuit de Play Store of via een gecontroleerde ontwikkelaar gedownload worden. Hierdoor is de kans op kwaadaardige code kleiner. Ook wordt genoemd dat ontwikkelaars meer mogelijkheden krijgen om gebruikers op de nieuwste versie van hun app te krijgen. De controle zal ook offline kunnen gebeuren.

Als de metadata in de toekomst verplicht wordt, dan heeft dat ook andere gevolgen. Oudere versies van apps zouden bijvoorbeeld onbruikbaar gemaakt kunnen worden, zelfs als je dat als gebruiker niet wil. Daarnaast zouden bepaalde apps die Google of ontwikkelaars als ongewenst beschouwen, wellicht geblokkeerd kunnen worden. Onduidelijk is of dit in de toekomst gaat gebeuren.

Bronnen: Android Developer Blog, SlashGear

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*