[Pro] Panasonic laat nieuwe rugged Android-handheld zien

9 reacties

Panasonic introduceert een nieuwe rugged Android-handheld van 5" voor 'mobiele werknemers'. De Panasonic Toughbook FZ-T1 is volgens de fabrikant bijzonder geschikt voor werknemers in onder meer de retail, horeca, industrie, transport en logistiek. De handheld beschikt over een scherm van 5" met beschermfolie en ondersteunt gegevensinvoer met 10 vingers. Hij kan worden gebruikt in de regen, met handschoenen aan of met de optionele passieve pen.

De Toughbook FZ-T1-handheld is voorzien van een geïntegreerde barcodescanner, spraak- en datacommunicatie en een breed assortiment accessoires. Vanaf begin 2019 is deze Toughbook bovendien leverbaar met een auto-range barcodelezer. In de retailsector kan de FZ-T1 bijvoorbeeld worden ingezet bij bevoorradingsprocessen- en verkoopondersteuning, het opnemen van bestellingen en het wegwerken van rijen aan de kassa. In de logistiek is het apparaat handig in het kader van voorraadbeheer, door de mogelijkheid om met een gun grip barcodes op korte en lange afstand te lezen. Ook voor buitendienstmedewerkers die reparaties en onderhoud uitvoeren, is het apparaat geschikt voor navigatie, om de klant te laten bevestigen dat de gevraagde diensten zijn geleverd, voor het scannen van documenten en voor realtime controles van voorraden.

De Panasonic Toughbook FZ-T1-handheld zal in twee modellen verkrijgbaar zijn: met enkel wifi of met wifi- en 4G-connectiviteit voor spraak- en datacommunicatie. Het apparaat heeft een Android 8.1 Oreo besturingssysteem, een Qualcomm quad-core Snapdragon cpu, 16GB Flashgeheugen en ram-geheugen van 2 GB. De Panasonic FZ-T1-handheld heeft een dun design en weegt nog geen 240 gram. Hij is ontworpen op basis van de militaire norm 810G, stof- en waterafstotend volgens de IP68-norm en bestand tegen een val van hoogtes tot wel 1,5 meter. Bovendien heeft het apparaat de zogeheten 'tuimeltest' doorstaan en werkt het optimaal binnen een ruim temperatuurbereik van -10 tot +50 graden Celsius.

De handheld heeft een ingebouwde professionele barcodelezer met activatieknoppen aan beide zijden van het apparaat, zodat de lezer zowel door links- als rechtshandigen goed kan worden gebruikt. Al vanaf de lancering zijn optionele standaard gun grips voor het lezen van barcodes op korte afstand verkrijgbaar. Begin 2019 zal een gun grip voor het lezen van barcodes op grote afstand verkrijgbaar zijn. Deze accessoires zijn ideaal voor gebruikers die regelmatig scannen, op afstand moeten scannen in een magazijn of terwijl ze een vorkheftruck besturen.

De Toughbook FZ-T1-handheld heeft een (opgegeven) batterijduur van 12 uur. Bovendien kan de gebruiker de batterijen verwisselen zonder het apparaat uit te zetten, zodat de werkzaamheden niet onderbroken hoeven te worden. Voor duidelijke communicatie in luidruchtige werkomgevingen beschikt het apparaat over technologie die achtergrondlawaai onderdrukt en een luidspreker. Zo kan het zelfs op bouwwerven worden gebruikt. Ook heeft de handheld een camera van 8 megapixel aan de achterzijde, zodat documenten in een handomdraai kunnen worden gescand. Inmiddels is er een breed assortiment accessoires bewchikbaar voor de Panasonic Toughbook FZ-T1. Naast de gun grips om barcodes te lezen, zijn er ook enkele en meervoudige opladers en houders, holsters, batterijen, passieve styluspennen en beschermfolie voor het scherm verkrijgbaar. Om het beheer en de beveiliging te vergemakkelijken, is het apparaat compatibel met Panasonic COMPASS (Complete Android Security and Services) 2.0 dat is ontworpen om veilig te profiteren van de flexibiliteit die het Android-besturingssysteem biedt. De FZ-T1 wordt gebruiksklaar opgeleverd. Op de apparaten van Panasonic is Google Mobile Services (GMS) geïnstalleerd, een collectie van applicaties en API's van Google die functies op verschillende apparaten ondersteunt. 

De Panasonic Toughbook FZ-T1-handheld met wifi-connectiviteit zal in augustus 2018 verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van € 1.270 exclusief BTW, en de versie met 4G spraak en data, vanaf september 2018, voor de adviesprijs van € 1.350,00 exclusief BTW. Beide apparaten zullen in heel Europa verkrijgbaar zijn. Standaard hebben de toestellen 3 jaar garantie.

Bron: Panasonic

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*