Valve onthult tweede generatie VR-controllers: Knuckles EV2

1 reactie

Valve heeft deze week de tweede generatie van de Knuckles vr-controllers laten zien. De Knuckles EV2 bieden verbeterd ontwerp, nieuwe sensoren die onder andere druk registreren en ondersteuning voor SteamVR Tracking 2.0. Ook is de accuduur verbeterd, kan er geladen worden via usb type-c en laat het ontwerp meer handformaten toe.

In versie 2.0 zit nu een druksensor onder de handpalm die registreert hoe hard er in de controller geknepen wordt. Ook kunnen vingers ermee gevolgd worden, waardoor precies gevolgd kan worden met hoeveel vingers de controller vastgehouden worden. Ook is er een klein trackpad toegevoegd en zijn de trigger en thumbstick drukgevoelig. Al deze inputmogelijkheden moet ontwikkelaars nieuwe mogelijkheden geven om met virtuele werelden te communiceren.

De Knuckles zijn al geruime tijd in ontwikkeling en moeten onder andere concurrentie bieden aan de Oculus Touch controllers. Ze zijn primair gemaakt om gebruikt te worden met het SteamVR-platform. De controller lijken vooral meerwaarde te bieden in het feit dat ze aan je hand blijven zitten als je ze loslaat en dat ze kunnen registreren hoe hard je in iets knijpt.

Steam Partners hebben de vernieuwde Knuckles EV2 developer kit toegestuurd gekregen. Wanneer de controllers voor consumenten beschikbaar komen is nog onbekend, het lijkt erop dat het ontwerp aardig af is.

Bronnen: Knuckles EV2 Quick Start, What's new

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*