Nvidia introduceert GeForce GTX 1100-serie mogelijk tijdens Gamescom

104 reacties

Al langere tijd is er speculatie over de introductie van de nieuwe lijn van grafische kaarten van fabrikant Nvidia. De GTX1100-serie zou enerzijds nog lang op zich laten wachten, terwijl andere bronnen juist naar een introductie op korte termijn wijzen. Het is nu bekend geworden dat Nvidia uitnodigingen heeft verstuurd voor een evenement dat rond of tijdens Gamescom zal plaatsvinden. Hiermee is het mogelijk dat de komst GTX 1100-serie dichterbij is dan gedacht.

Gamescom gaat dit jaar van start op 21 augustus en is een beurs waarbij games centraal staan. De uitnodiging geeft niets over videokaarten prijs en lijkt meer richting een hands-on gamemogelijkheid te wijzen. Aangezien er pers zal worden ingevlogen voor het evenement lijkt het een belangrijk evenement te betreffen, waarmee het voor de hand lijkt dat de GTX 1180 en 1170 als Founders Edition zullen worden getoond. 

Nvidia-partners zouden aangeven dat Nvidia de eerste kaarten in augustus zou verschepen. Wel zou het aanbod in eerste instantie laag zijn met mogelijk hoge prijzen tot gevolg. Al met al lijken de nieuwe Nvidia-kaarten sneller geïntroduceerd te worden dan verwacht.

Bronnen: Videocardz, WCCFTech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0