Details over compact Surface-toestel met twee schermen gelekt

9 reacties

Er wordt al een tijdje gespeculeerd dat Microsoft aan een nieuw Surface-apparaat werkt. Het toestel, dat de codenaam "Andromeda" draagt, verscheen al in enkele door het Amerikaanse bedrijf aangevraagde patenten. Daar bleek ook al uit dat Andromeda over twee schermen zou beschikken, die aan elkaar vastgehanden worden met een scharnier, waardoor het geheel dichtgeklapt kan worden als een boek. Verder zou er bij de prototypes van het apparaat gebruik gemaakt worden van een stylus. Nu heeft The Verge een intern document van Microsoft bemachtigd waaruit opgemaakt kan worden dat het toestel in je broekzak moet passen.

Microsoft gelooft dat Andromeda een product gaat worden dat de grens tussen pc's en mobiele apparaten zal doen vervagen. Het bedrijf zou dan ook gezegd hebben dat de nieuwe draagbare vorm van dit Surface-apparaat innovatieve, nieuwe hardware- en software-ervaringen moet opleveren. Dit alles zou leiden tot een zeer persoonlijke gebruikservaring. Hoewel er nog geen echte afbeeldingen van het apparaat getoond zijn aan het publiek, zijn er wel al verschillende mock-ups die werden gemaakt op basis van de bestaande patenten. 

Microsoft plant naar verluidt voorlopig om Andromeda in 2018 uit te brengen, maar bronnen die dicht bij het bedrijf staan, waarschuwen wel dat de stekker op ieder moment uit het project kan worden getrokken. 

Bron: The Verge

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*