Coffee Lake-U 'Bean Canyon'-NUC's krijgen Iris Plus 655 en 128 MB eDRAM

7 reacties

Gebruikers die geen plaats hebben voor een desktop, maar ook geen nood hebben aan een laptop, kunnen vaak nog kiezen voor een zogenaamde mini-pc. Voor dit soort systemen heeft Intel zijn zogenaamde nuc-systemen, meestal zo'n 10 bij 10 centimeter groot. Vorig jaar verhoogde Intel al het maximaal gedissipeerd vermogen van 15 naar 28 W, om deze mini-systemen als volwaardige desktopvervanger op de markt te kunnen zetten.

De nieuwste generatie nuc's, op basis van de Coffee Lake-architectuur, hebben de codenaam "Bean Canyon" gekregen. Van deze nieuwe generatie zijn er nu 5 modellen uitgelekt: de NUC8i7BEH, NUC8i5BEH, NUC8i5BEK, NUC8i3BEH en NUC8i3BEK. Zoals de naam doet vermoeden gaat het hier om één i7-model en twee i5- en i3-modellen.

Naast Optane ondersteuning zouden deze nuc's voorzien zijn van een Iris Plus 655 uit eigen stallen, in combinatie met 128 MB edram. Noemenswaardig is dat de i5- en i3-modellen ook beschikbaar zullen zijn als moederbord-only, zodat systeembouwers er hun eigen ventilatorloze behuizingen rond kunnen bouwen. Over prijs en beschikbaarheid is op dit moment nog niets bekend.


De 5 nieuwe systemen, via FanlessTech

Bron: FanlessTech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*