Panasonic laat vlaggenschip DP-UB9000 Ultra HD Blu-ray speler zien

25 reacties

Panasonic komt in oktober met zijn nieuwste vlaggenschip Ultra HD Blu-ray speler, de DP-UB9000. De speler maakt gebruik van een 32-bit AK4493 dac chip en kan hoge resolutie audio afspelen, inclusief DSD. Naast de 7.1-kanaals analoge uitgangen, heeft de DP-UB9000 een dedicated twee-kanaals uitgang via unbalanced rca-connectoren en balanced xlr-connectoren. Een tweede HDMI-uitgang, die alleen voor audio is geschikt, moet zorgen voor significante reductie van jitter voor gebruikers die graag een digitaal geluidssignaal naar een receiver wil sturen. Verder heeft de nieuwe speler een separate, dedicated voeding aan boord voor het audiocircuit.

Helaas ondersteunt de DP-UB9000 geen SACD en DVD Audio, en de speler zal waarschijnlijk geen mogelijkheden voor MQA ontvangen. Wel heeft hij ingebouwde mogelijkheden voor streaming services zoals Netflix en Amazon, waardoor 4K-content on demand beschikbaar is. Volgens Panasonic zorgt de stevige, dubbellaags behuizing ervoor dat een ronddraaiende disc zo min mogelijk geluid en vibraties veroorzaakt.

De THX-gecertificeerde DP-UB9000 ondersteunt zowel HDR10+ als Dolby Vision, en de tweede generatie HCX (Hollywood Cinema Experience) processing engine zorgt voor chroma upsampling en een propriëtaire hdr-optimalisatieproces. Volgens de fabrikant zorgt de HDR Optimiser voor een verbeterde statische tone mapping in een HDR10-beeld, door onder meer rekening te houden met de maximale helderheid van de tv. Deze informatie wordt gebruikt door de HDR Optimiser om interne tone mapping toe te passen, zodra er een HDR10 signaal is gedetecteerd, waardoor de processor van de tv wordt ontlast. Wanneer dynamische hdr metadata wordt gedetecteerd, schakelt de Optimiser vanzelf uit. Deze techniek vinden we ook terug op de Panasonic DP-UB820, die we zagen tijdens ces.

Zoals gezegd komt de Panasonic DP-UB9000 in oktober op de markt voor ongeveer € 1.000.

 

Bron: Audioholics

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*