Gamescom: EVGA, MSI, Zotac, Palit en Gainward introduceren hun RTX 2080 en 2080 Ti's

Door , bron: Techpowerup, MSI, Palit, Gainward, Zotac


Nvidia heeft gisteren de RTX 2070, de 2080 en de 2080 Ti gelanceerd, en AIB-partners kondigen nu officieel hun eigen varianten aan. Alle kaarten maken natuurlijk gebruik van Turing-chips. Afgelopen tijd zijn er behoorlijk wat geruchten gelekt, en nu is bevestigd dat de kaarten ray-tracing ondersteunen en programmeerbare shaders hebben. Maar genoeg gekletst; hier zijn de modellen van de fabrikanten.

EVGA:

Alle varianten van de kaarten die EVGA's nu uitbrengt RTX 2080 en 2080 Ti hebben iCX2; EVGA's geavanceerde heatsink-technologie inclusief negen warmtesensors om je te verzekeren van een koele kaart. De fabrikant komt met vier varianten: de 2080 Ti XC Ultra en non-Ultra en de 2080 XC Ultra en non-Ultra. Alle kaarten lijken gebruik te maken van hetzelfde shroud-ontwerp, maar de XC Ultra-varianten maken gebruik van een heatsink die net geen drie sloten nodig heeft. EVGA heeft ook zijn Precision X1-software vernieuwd, nu heeft deze een 'overclock-scanner', een frequentiecurve en een rgb-controlepaneel.

 

MSI:

Net als EVGA lanceert MSI eerst zijn luxere modellen met de Duke en Trio-series. De goedkopere modellen modellen komen later uit. Beide series maken gebruik van een triple-fan koelblok, die bij alle modellen hebben een tweeënhalf sloten dik is. Ook fijn om te zien is de neutrale kleurstelling, wel is er bij de Trio-kaarten een goudkleurige backplate aanwezig. Wat de peg-connectoren betreft, zijn er bij de Trio-modellen twee 8-pins én een 6-pin aanwezig, de Duke-kaarten bevatten in beide gevallen twee 8-pins. Daarnaast heeft MSI één promotie-afbeelding op zijn site staan waaruit blijkt dat er weer een Seahawk-serie aan komt.

  

De Trio-modellen...

  

...en de Duke-kaarten.

Zotac:

Zotac brengt de markt ook kaarten met drie ventilatoren, waarvan de Amp!-edities overgeklokt zijn. Het bedrijf komt ook met een blower-koeler, waarbij de boostkloksnelheid op 1710 MHz ligt. Zotac is één van de enige fabrikanten die een 8-pin en een 6-pin heeft geplaatst bij de RTX 2080 Amp!-editie, zoals bij het referentiemodel.

  

Palit:

In tegenstelling tot de vorige generatie heeft Palit nu andere koelers bedacht. Deze modellen hebben voor de 2080 Ti en de 2080 respectievelijk gouden en rode motieven. Ook zien we hier weer de usb-c-aansluiting weer verschijnen, die mogelijk voor de VirtualLink-mogelijkheid. Alle RTX 2080 (Ti)'s hebben volgens de productspecificaties op de websites van de fabrikanten overigens géén ondersteuning voor hdmi 2.1; we zitten voor deze generatie nog vast op hdmi 2.0b.

  

Gainward:

Na één generatie afwezigheid is de Phantom-koeler weer terug voor het topmodel van Gainward, die te zien is op de tweede foto. 


Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*