Reviews Nvidia GeForce RTX 2080 (Ti) op 14 september; interne opbouw TU102-GPU bekend

Door , bron: VideoCardz


Alhoewel Nvidia's nieuwe GeForce RTX-videokaarten afgelopen maandag al aangekondigd werden, hebben we nog steeds nergens benchmarks voorbij zien komen; we moeten het vooralsnog doen met claims van de fabrikant zelf. Dat heeft volgens VideoCardz een goede reden: de paar mensen die al in het bezit zijn van een dergelijke kaart kunnen hem nog niet testen, omdat er simpelweg nog geen drivers voor zijn.

De bron heeft ook een foto van een Nvidia-slide in handen gekregen waarop het blokdiagram van de TU102-gpu afgebeeld staat. De chip beschikt blijkbaar over 4608 CUDA-cores, wat ook betekent dat de Quadro RTX 6000 en 8000 alle rekeneenheden ingeschakeld hebben (en de RTX 2080 Ti juist niet).

Verder heeft de gpu 576 Tensor-cores en een 384-bit GDDR6-geheugenbus op 7 GHz. Overklokken en voltage tweaking kan met Turing bovendien automatisch, wat gedemonstreerd werd met EVGA Precision X1.

Reviewers krijgen de kaarten naar verluidt begin september toegestuurd; VideoCardz verwacht tot dan geen gelekte benchmarks. Het embargo op de reviews verloopt volgens de bron overigens op 14 september. 


In dit nieuwsbericht besproken 42 producten

  Meer producten (42)  

Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*