IFA: Panasonic onthult UHD Blu-Ray-speler en noise-cancelling hoofdtelefoon

4 reacties

Op de IFA heeft Panasonic een aantal nieuwe producten voorgesteld, waaronder de UB9004 blu-ray-speler en de HD605N noise-cancelling hoofdtelefoon.

De blu-ray-speler moet zich kenmerken door uitgebreide hdr-functionaliteit en bovendien is er ook ondersteuning voor bediening via Google Assistant en Amazon Alexa. De DP-UB9004 kan zowel Dolby Vision als HDR10+ weergeven, waarvan de laatste de vernieuwde versie is van de open en rechtenvrije HDR10 standaard, maar deze keer inclusief dynamische metadata zoals bij concurrent Dolby Vision. Verder zal de uhd blu-ray-speler ook content van video-on-demand diensten zullen bekijken, hoewel Panasonic geen specifieke services meegeeft. 

Het bedrijf claimt dat de ingebouwde Hollywood Cinema Experience (HCX) processor zorgt voor een uitstekende beeld- en videokwaliteit. De blu-ray-speler maakt hiervoor gebruik van analoge audiocircuits en ook het ontwerp van het toestel zelf werd hierop aangepast. Hdr-beelden kunnen worden aangepast naargelang de beeldomstandigheden en de speler kan ook hdr-beelden zelf tone-mappen in plaats van de televisie, waardoor de beeldkwaliteit consistenter en optimaal moet zijn, aldus Panasonic. Een upscalingfunctie voor full hd beelden naar 4K is ook aanwezig. Wat de audio betreft is er ondersteuning voorzien voor analoog 7.1-kanaals geluid. 

Een tweede aangekondigd product is de HD605N, een draadloze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking. De headset kan aangesloten worden via Bluetooth en ondersteunt het Qualcomm aptX protocol. Verbinden met een 3,5-mm kabeltje is eveneens geen probleem. De HD605N biedt drie verschillende sterktes van active noise-cancelling modi aan en dankzij een Ambient Sound Enchancer is het mogelijk om alsnog omgevingsgeluid binnen te laten. De drivers hebben een diameter van 40 mm en volgens Panasonic moeten de oorkussens vervaardigd uit urethaan schuim voor een lage weerstand, goede geluidsisolatie en hoog comfort zorgen. De headset overleeft ongeveer 20 uur op een batterijlading.

De DP-UB9004 blu-ray-speler moet vanaf oktober in de winkelrekken liggen en zal een prijskaartje hebben van € 999. Een releasedatum van de headset werd nog niet bekendgemaakt, al heeft het in de VS wel al een adviesprijs van $299 USD meegekregen. Het toestel zal zowel in het zwart als in een bordeaux-kleurtje verschijnen.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*