IFA: SteelSeries vernieuwt Arctis headsets en lanceert standalone DAC voor gaming

Door


Op de IFA heeft SteelSeries een vernieuwde versie van zijn Arctic headset line-up getoond en de fabrikant heeft verder ook bekendgemaakt dat de GameDAC alleenstaand zal verschijnen. De usb digitaal-analoogomzetter zit al een tijdje in het assortiment van SteelSeries, maar was vroeger enkel maar beschikbaar samen met de Arctic Pro headset.

Zowel de Arctis 3, 5 en 7 headsets hebben een aantal vernieuwingen gekregen. Wat het uiterlijk betreft is er bij de nieuwe modellen extra memory foam toegevoegd, dat volgens de fabrikant moet zorgen voor een verbeterd comfort. De hoofdband van de duurdere Arctis 7 is nu gelijkaardig aan dat van de Arctis Pro en moet daardoor geschikter zijn voor verschillende hoofdgroottes. 

Ook het binnenwerk van de koptelefoons werd aangepakt, al geldt dat enkel voor de Arctis 5 en de Arctis 7. Volgens SteelSeries werd het basbereik vergroot en bieden de twee duurdere headsets nu ondersteuning voor DTS Headphone X 2.0. Eigenaars van de originele Arctis 5 of Arctis 7 headsets mogen echter ook rekenen op een firmware update met 'performance upgrades', hoewel het voorlopig nog niet duidelijk is wat die upgrades precies inhouden.

De GameDAC kan aangesloten worden op een pc of PS4-console en moet de geluidskwaliteit in gebruik met hoogwaardige headsets verbeteren. Het toestel belooft onder andere scherpere tonen, betere positionele audio voor DTS Headphone X 2.0 headsets en 24-bit/96 kHz ondersteuning. De geluidsomzetter heeft fysieke bedieningsknoppen en een klein oled-scherm waardoor het ook mogelijk is om de instellingen te wijzigen zonder pc. SteelSeries benadrukt echter wel dat de meer ingewikkelde instellingen aangepast moeten worden via de meegeleverde SteelSeries Engine software.

De nieuwe Arctis 3, 5 en 7 headsets zijn nu verkrijgbaar en gaan over de toonbank voor respectievelijk € 99,99, € 129,99 en € 179,99. De GameDAC is eveneens direct te bestellen voor een prijskaartje van 149,99 euro.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*