Sony's WH-1000XM3 biedt draadloze noise cancelling die automatisch afstemt op omgeving

6 reacties

Sony brengt een nieuwe draadloze hoofdtelefoon uit met actieve noise cancelling. De WH-1000XM3 is de derde iteratie van dit model en de mogelijkheden zijn uitgebreid. De ruisonderdrukking zou flink verbeterd zijn met meer mogelijkheden, zoals automatisch afstemmen op de omgeving. Daarnaast is er snelladen toegevoegd en zit er Google Assistant op.

Aan de audio-techniek is weinig tot niets veranderd, maar het gedeelte voor de ruisonderdrukking en de verwerking daarvan is aangepakt. De nieuwe processor filtert met twee microfoons vier keer beter geluiden, waardoor de onderdrukking sneller en accurater werkt. Daarbij is aan de softwarekant ook functionaliteit toegevoegd. Zo stemt de hoofdtelefoon automatisch af op de situatie - op een vliegveld laat hij de omroepstem bijvoorbeeld door. Door de oorschelp aan te raken kun je daarnaast al het geluid doorlaten met behulp van de microfoons, zodat ook nog met de buitenwereld gecommuniceerd kan worden. Daarnaast zou hij de druk meten en het geluid hierop aanpassen, zoals bijvoorbeeld in de drukcabine van een vliegtuig. Dit alles is instelbaar via de app.

Verder is er gewerkt aan de accuduur. Kijken we naar de specificatielijst dan zien we weinig verandering, behalve dat hij zonder muziek af te spelen minder lang meegaat (30 i.p.v. 40 uur). Tegelijkertijd wordt hij in drie uur volledig opgeladen, tegenover vier uur bij het vorige model. Snelladen is ook toegevoegd, waarmee tien minuten laden vijf uur luisteren geeft. Volgens Sony is de WH-1000XM3 compatibel met Google Assistant en beschikt hij nu over bluetooth 4.2.

De WH-1000XM3 komt ergens deze maand op de markt in zwart of zilver voor dezelfde adviesprijs van 380 euro. De voorloper kost op dit moment 280 euro.

Bron: Sony


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Sony WH-1000XM3 Black

Sony WH-1000XM3 Black

  • Over-ear
  • Draadloos
  • Ruisonderdrukkende koptelefoon
  • Microfoon geïntegreerd

229,00 €

5 winkels
Sony WH-1000XM3 Silver

Sony WH-1000XM3 Silver

  • Over-ear
  • Draadloos
  • Ruisonderdrukkende koptelefoon
  • Microfoon geïntegreerd

229,00 €

6 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*