IFA: Lenovo komt met slimme stekker, lamp en camera

7 reacties

Tijdens de IFA-beurs in Berlijn heeft Lenovo verschillende smart-producten getoond. Het bedrijf komt met een slimme lamp, stekker en camera. De producten vallen in de Smart Home Essentials-lijn van Lenovo.

De Lenovo Smart Plug is een slimme stekker die je in je huidige stopcontact kunt prikken. Het apparaat biedt vervolgens de mogelijkheid apparaten in en uit te schakelen met je stem, of met de speciaal daarvoor ontwikkelde Lenovo Link-app. Qua assistentes kan men kiezen tussen Amazon ‘s Alexa-assistente of de Google Assistent. Het bedrijf heeft de plug uitgevoerd in een low profile-formaat. Dit heeft als voordeel dat apparaten niet in de knel komen te zitten. Naast het direct besturen van de lamp via de remote-app is er ook de mogelijkheid om het apparaat te programmeren. De formaten van de stekker zijn als volgt: L 55mm x B 55mm x H 27mm.


De Lenovo Smartplug is uitgevoerd in een low profile-formaat


Het tweede product die Lenovo wist te tonen is de Lenovo Smart Bulb. Net als de Smart Plug kan ook deze lamp worden bestuurd via stem en via de Link-app. De lamp in kwestie is ook dimbaar en instelbaar van 2700 tot 6500 kelvin. De fitting van deze lamp is E26 en het formaat van deze lamp is L 60mm x B 60mm x H 108mm. De maximale helderheid van deze lamp is 800 lumen.


De Lenovo Smart Bulb

Het derde product in deze lijn is de Smart Camera. Ook dit apparaat valt in hetzelfde ecosysteem van Lenovo en is dus via stem te besturen. Naast stembesturing is ook handmatige pan en tilt mogelijk. De camera is voorzien van een hd wide-angle-camera met bewegingsdetectie. Ook nachtzicht en een tweeweg audio-systeem om te kunnen communiceren via de camera ontbreekt niet. De maximale resolutie is 1920 x 1080 pixels met een verversingsfrequentie van 30fps. De kijkhoeken zijn horizontaal en verticaal respectievelijk 355° en 120. Tot slot biedt de infrarood-sensor een detectieafstand van 10 tot 20 meter.


De Smart Camera

Alle drie de producten komen voorlopig enkel beschikbaar in de kleur wit. Qua smartphone-compatibiliteit wordt alles vanaf Android 4.0 Kit Kat en iOS 7.0 ondersteund.
De prijzen en beschikbaarheid zijn helaas tot op heden niet bekend.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*