Nieuwe update brengt 120 Hz, GeForce Now en muis/toetsenbord ondersteuning naar Shield TV

Door , bron: Nvidia


De Nvidia Shield TV werd in 2015 uitgebracht en heeft sindsdien een hele hoop updates mogen verwelkomen. De Shield Experience Upgrade 7.1 is de twintigste update voor het Android-toestel en brengt een aantal nieuwigheden en verbeteringen met zich mee.

De GeForce Now clouddienst van Nvidia is vanaf nu ook compatibel met de Shield, en laat je toe om zo'n 225 games af te spelen via Nvidia's streamingdienst. De games zijn direct speelbaar zonder installatie en populaire titels zoals Fortnite en PUBG worden ondersteund. Voor GeForce Now moet je de games wel eerst bezitten voordat je ze via de clouddienst kan afspelen. GeForce Now bevindt zich momenteel in beta die gratis uit te proberen is. Volgens Nvidia is de geleverde grafische rekenkracht vergelijkbaar met dat van een GTX 1080.

Ook nieuw is de ondersteuning voor 120 Hz output, waardoor games spelen met een hogere refreshrate mogelijk wordt. Op de 3.5mm-geluidspoort van de Shield Controller kan je nu een headset aansluiten met microfoon voor in-game voice chat, en de Android TV box ondersteunt nu ook input via toetsenbord en muis. Nvidia lanceert ook een Shield TV applicatie voor zowel iOS als Android wat het gemakkelijker moet maken om tekst in te voeren.

Nvidia Share verdween eerder als een feature, maar keert nu terug. Hiermee kan je screenshots en video's van games opnemen, en is het ook mogelijk om rechtstreeks te streamen naar Twitch. Verder is Google Assistant in meer talen beschikbaar en heeft de Netflix-app een nieuwe layout meegekregen.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*