'AMD haalt mogelijk 30% marktaandeel van desktop-cpu's in 2019'

47 reacties

De introductie van de Ryzen-processors staat gekend als een keerpunt in de geschiedenis van AMD, die na jaren eindelijk weer eens kon concurreren met Intel op het gebied van processoren. Het bedrijf blijft het goed doen het hoogste koersaandeel in 12 jaar en goede winstgevende cijfers. Volgens DigiTimes kan AMD zelfs tegen het einde van 2019 dertig procent van de totale desktop-cpu markt in handen hebben.

Volgens de bronnen van DigiTimes is de hoge koerswaarde vooral te danken aan de samenwerking met TSMC voor de productie van processors en gpu's op 7nm en de lossere banden met GlobalFoundries. Ook profiteert de chipgigant van de vele problemen die Intel lijkt te hebben met zijn 10nm productie en het tekort aan 14nm chips.

Ook de servertak met de Epyc-processoren doet het goed en bedrijven zoals Samsung en Microsoft hebben sinds de lancering in juni 2017 het platform omarmd. Hier wordt een marktaandeel van 5% verwacht tegen het einde van dit jaar. Hoewel dat niet heel erg indrukwekkend klinkt is dat toch een aanzienlijk resultaat, want de servermarkt werd tot voorheen absoluut gedomineerd door Intel met een aandeel van meer dan 99%.

Moederbordfabrikanten Asus, MSI, Gigabyte en ASRock hebben de productieaantallen voor AMD-moederborden verhoogd en hebben positieve vooruitzichten. AMD zou de grens van 20% marktaandeel al in het derde kwartaal van 2019 halen, en het doel van 30% op het einde van het laatste kwartaal lijkt volgens DigiTimes dan ook erg waarschijnlijk. 

Bron: DigiTimes

« Vorig bericht Volgend bericht »
0