Gigabyte introduceert Aorus-versie GeForce RTX 2080

13 reacties

Nu de aanwezigheid van RTX 2000-serie van Nvidia langzaamaan bij de consument aan het bezinken is, komt Gigabyte met een extra snelle versie van de RTX 2080. Het gaat hier om de Aorus RTX 2080 Xtreme.

De Aorus RTX 2080 Xtreme maakt gebruik van een uitgebreide Windforce-koeler met drie ventilatoren van 100 mm. De onderliggende stroomvoorziening beschikt over 12+2-fases. Het geheel zorgt ervoor dat de kloksnelheden uiteraard hoger liggen, al is Gigabyte op het moment van schrijven nog uitgebreid aan het testen wat de uiteindelijke specificatie wordt.

Drie 100 mm ventilatoren houden de Aorus-kaart koel

De behuizing van de nieuwe Aorus Xtreme-kaart beschikt over uitgebreide rgb led-verlichting. De verlichting is aan te sturen via bijgeleverde software, maar het is niet bekend of ook moederborden van andere fabrikanten de aansturing aankunnen. Aan de achterzijde vindt men driemaal DisplayPort, driemaal hdmi, en usb-c. Er kunnen maximaal vijf bronnen aangesproken worden. Hierdoor moet er gekozen worden tussen driemaal HDMI, eenmaal Displayport plus usb-c of juist driemaal DisplayPort, eenmaal hdmi en usb-c. De uiteindelijke adviesprijs en kloksnelheden moeten nog blijken.

De zeven aansluitingen kunnen niet allemaal samen gebruikt worden

 

Bron: Gigabyte

« Vorig bericht Volgend bericht »
0