AMD geeft voor het eerst keynote tijdens CES 2019 en bevestigt 7nm chips

24 reacties

Voor de allereerste keer gaat AMD een keynote presenteren tijdens CES beurs in Las Vegas, vlak na de jaarwisseling. CEO van het bedrijf Dr. Lisa Su zal naar goede gewoonte de presentatie voor zich nemen en zal ook meteen 7nm chips tonen. Het nieuws werd door AMD zelf bekendgemaakt in een persbericht.

Volgens het bedrijf zal er in 2019 enorm ingezet worden op zowel processors en grafische rekenkracht voor gaming, en verwacht AMD de eerste 7nm cpu's en gpu's op de markt te brengen. Hoewel de inhoud van de CES-presentatie niet bevestigd is, is de kans groot dat we dan eindelijk meer nieuws horen over de nieuwe Navi gpu-architectuur die de strijd moet aangaan met Nvidia's recent uitgebrachte GTX/RTX 2000 reeks.

Eerder toonde AMD al zijn Epyc-processoren voor de zakelijke servermarkt die worden geproduceerd op 7nm, maar of er ook voor de consumentenmarkt al nieuwe 7nm chips aan zitten te komen is vooralsnog onduidelijk. De kans is echter reëel dat een derde generatie Ryzen-cpu's gebakken op 7nm in het komende jaar in de winkelrekken zal komen te liggen.

De CES 2019 beurs loopt van 8 tot 11 januari en de keynote van AMD staat ingepland op 9 januari, 16:00 Nederlandse tijd.

Bron: Business Wire

« Vorig bericht Volgend bericht »
0