Bug geïntroduceerd in Windows 10 October Update 2018 wist volledige Documenten-folder

119 reacties

Hoewel bugs vrijwel onvermijdelijk zijn bij de release van een nieuwe grote Windows update, is dit nieuw mankement in de Windows 10 October Update toch erg aanzienlijk te noemen met grote gevolgen. Een aantal gebruikers meldt dat de volledige 'Documenten' folder is verwijderd na het installeren van de 1809-versie.

Op Reddit melden tientallen gebruikers dat de Documenten-map helemaal leeg staat, en alle content die er voordien werd opgeslagen is dus verloren gegaan. Het lijkt erop dat deze bug zowel optreedt in "C:\Gebruikers\Documenten" alsook in "C:\Gebruikers\Openbaar\Documenten".

Andere gelijkaardige problemen zijn inmiddels ook opgedoken. Zo klaagt een andere gebruiker op Reddit dat hetzelfde gebeurde met het Bureaublad en de Downloads. Die werden na de update automatisch verplaatst naar een andere harde schijf, maar de originele gegevens gingen helaas wel verloren. Het is gebruikelijk dat 'verwijderde' bestanden na een Windows update in een "C:\Windows.old\" folder terechtkomen, maar ook daar is er bij de getroffen gebruikers niets te vinden.

Op de Reddit-post werd er gespeculeerd dat een verkeerde group policy de oorzaak zou zijn, maar aangezien de bug ook optreedt bij Windows 10 Home gebruikers (zonder group policy), is de oorzaak van de desastreuze fout nog onbekend. Microsoft heeft nog niet gereageerd op de vele klachten noch heeft het bedrijf bevestigd dat er effectief een bug in de October Update 2018 is gekropen. Wel opmerkelijk is dat deze bug zo'n drie maanden geleden werd gerapporteerd door iemand in het Windows Insider programma.

Klik hier voor onze review van de Windows 10 October 2018 Update

Bron: Myce


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Microsoft Windows 10 Home NL

Microsoft Windows 10 Home NL

  • Windows 10
  • Volledige versie
  • Nederlands
  • 32/64-bit
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0