Microsoft kondigt Project xCloud aan - eigen game streamingservice

8 reacties

Microsoft heeft Project xCloud aangekondigd - zijn eigen game streamingdienst. Op de E3 gamingbeurs kondigde Phil Spencer van Microsoft al aan dat er gewerkt wordt aan een eigen streamingservice, waarmee games op een externe server draaien en vervolgens alleen het beeld naar het apparaat gaan waarmee je speelt.

Het voordeel van game streaming is dat je geen krachtige hardware bij je hoeft te hebben om een uitgebreide pc-game te kunnen spelen. Doordat de game extern gerenderd wordt, hoeven alleen het beeld en de controls verwerkt te worden. De uitdaging bij dit soort diensten is de latency van de internetverbinding, die maakt of het soepel speelt of juist niet.

Volgens Microsoft moet zijn dienst werken met een 10 megabit-verbinding en is geen glasvezel nodig. Ook experimenteert het met 4G- en 5G-verbindingen. Daarbij maakt het gebruik van zijn Azure cloudnetwerk dat wereldwijd al is uitgerold, zodat er overal een server in de buurt staat - ook belangrijk voor de latency. Er worden aparte blade servers ingezet met de hardware van meerdere Xbox One-consoles erin verwerkt.

Zowel voor de desktop als laptop komt het beschikbaar, maar ook op de smartphone en tablet zou de dienst moeten gaan werken, waarbij een draadloze Xbox-controller niet verplicht is. Er zou gewerkt worden aan een speciale touch-interface voor de controls die zo weinig mogelijk ruimte inneemt, maar nog steeds prettig werkt.

Er is nog geen officiele lijst met systeemvereisten bekend en de publieke preview wordt pas volgend jaar gelanceerd. Voorlopig moeten we dus nog even geduld hebben.

Bron: OnMsft

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*