Nieuwe Google Pixel Slate-tablet heeft aangepaste Chrome OS

6 reacties

Naast de nieuwe Pixel 3 en Pixel 3 XL heeft Google vandaag zijn nieuwe Pixel Slate onthuld, een tablet die is voorzien van Chrome OS. De tablet heeft een stylus en de gebruiker kan een verwijderbare, magnetisch te bevestigen toetsenbord kopen, die direct werkt zonder te hoeven pairen. Het apparaat volgt de Pixelbook op, die uiteindelijk niet in Nederland en België verkrijgbaar is geweest. Het is ook deze keer niet zeker of de Pixel Slate hier uit gaat komen.

De tablet heeft een 12,3-inch scherm met een beeldverhouding van 3:2 en een resolutie van 3000x2000 pixels. De pixeldichtheid komt hiermee op 293 ppi. Aan de voorkant zijn er stereospeakers aan weerszijden van het display. Bovenin is een inkeping voor de vingerafdruksensor. De tablet heeft twee usb-c poorten en een acht megapixel camera aan de voor- en achterkant. 

De fabrikant heeft zijn besturingssysteem aangepast voor tablets met onder meer een aanpasbare launcher die dankzij 'machine learning' wordt aangepast aan de gebruiker met bijvoorbeeld gepersonaliseerde suggesties. Ook Google Assistant zou beter zijn geïntegreerd. Standaard is er antivirus geïnstalleerd en er is Google Titan, een zelfontwikkelde beveiligingschip.

De Pixel Slate wordt in de VS, Canada en het VK op de markt gebracht voor een startprijs van 599 dollar. Het toetsenbord kost 199 dollar. De koper kan kiezen uit varianten met een Intel Celeron, Core m3, Core i5 en Core i7, naast modellen met 4GB, 8GB en 16GB ram en 64GB, 128GB of 256GB opslaggeheugen. 

Bron: Google

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*