iPad Pro 2018 komt met ondersteuning voor externe 4K HDR-displays en meer

18 reacties

Apple's persevenement is al achter de boeg, maar de nieuwe iPad Pro's zijn nergens te bekennen. Een tijdje terug schreven wij al over het gerucht dat de iPad Pro geen notch zou krijgen, later werd dat gerucht versterkt door cad-renders. Na het event ontdekte 9to5Mac dat de iPad Pro van dit jaar nog meer onverwachte eigenschappen zou hebben. Nu zijn er opnieuw aanwijzingen voor veranderingen binnen de iPad Pro-lineup.

Zo zou de nieuwe iPad usb type-c hebben, in plaats van de traditionele Lightning-poort. De bronnen van 9to5Mac claimen dat door deze aansluiting het mogelijk wordt om een extern display aan het apparaat te koppelen, zelfs output van 4K hdr-materiaal is via deze weg mogelijk. Daarnaast bevestigen de bronnen nu dat het scherm van de iPad zelf geen notch heeft, maar er is ook geen home-knop aanwezig. Daarmee lijken de eerder gelekte cad-renders te kloppen.

Daarnaast lijkt het nu bevestigd te zijn dat Face ID ook in landschapsmodus gaat werken, en er zou gebruik gemaakt worden van dezelfde set aan sensoren als bij de iPhones die onlangs werden onthuld. De Face ID-setup moet echter wel worden voltooid in portretoriëntatie. Als derde lekken de bronnen dat er een nieuwe Apple Pencil aan zit te komen. Deze zou nu worden aangesloten door de Pencil naast de iPad te leggen, net als bij de Airpods en de Homepod. Het is nog onduidelijk of de huidige Pencil zal werken met de nieuwe iPad. Als laatste heeft de iPad Pro van dit jaar een nieuwe aansluiting voor accessoires. Deze zit nu aan de achterkant, wat een nieuwe generatie accessoires met zich mee zal brengen.

Mogelijk de nieuwe iPad Pro van dit jaar, beeld door MySmartPrice

Bron: 9to5Mac

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*