Google komt met eigen smart display – met een opvallende missende feature

6 reacties

Tijdens haar event vandaag heeft Google naast de Pixel 3 smartphones en de Pixel Slate-tablet ook een eigen smart display aangekondigd. De Google Home Hub is in principe een Google Home speaker, maar dan met scherm.

In januari kondigde Google tijdens de CES beurs al haar smart display platform aan. De eerste apparaten van Lenovo zijn inmiddels in Amerika beschikbaar gekomen en onder meer JBL en LG hebben apparaten aangekondigd. Nu komt Google dus ook met een eigen slimme scherm.

In de basis wekt de Home Hub als een Google Home speaker; je kunt er tegen praten en het apparaat geeft antwoord op je vragen. Het scherm werkt daarbij ondersteunend: als je de weersverwachting vraagt wordt die netjes in beeld gebracht, als je om een route vraagt wordt ‘ie getoond en als je Google vraagt om een recept worden ingrediënten en de bereidingswijze ook netjes op het scherm getoverd. Uiteraard is er een volledige integratie met Googles videodienst YouTube en kun je de smart display dus ook vragen bepaalde video’s af te spelen. Google geeft verder aan dat men de Home Hub ook heeft geoptimaliseerd voor de eigen Google Photos dienst. Dankzij AI / machine learning wordt automatisch bepaald welke foto’s van welke personen geschikt zijn om te tonen en worden foto’s met een te lage kwaliteit genegeerd. Wie één of meer Nest camera’s in huis heeft kan de beelden daarvan ook direct op de Home Hub bekijken.

De Home Hub heeft een 7” scherm en komt in verschillende kleuren op de markt waaronder wit en zwart. De speaker is achter het scherm geplaatst. Opvallend is dat de Google Home Hub géén camera aan boord heeft, waar de Google smart displays van Lenovo en andere fabrikanten dat wél hebben. Dankzij de camera kun je die betreffende producten ook gebruiken om te videobellen, bijvoorbeeld via Google Hangouts. Vermoedelijk verwacht Google dat veel mensen hun bedenkingen hebben om een apparaat met camera op een prominente plek in huis te zetten.

Een slimme feature van de Home Hub is een feature genaamd Ambient EQ. Deze technologie zorgt ervoor dat de kleurtemperatuur van het scherm zich vanzelf aanpast aan het licht in de kamer waar de Home Hub geplaatst wordt. Overigens schakelt het scherm ’s nachts ook netjes automatisch uit.

De Amerikaanse adviesprijs is opvallend scherp: 149 dollar. Als je woont in Amerika kun je apparaat vanaf vandaag bestellen, waarna het vanaf 22 oktober geleverd zal worden. Het apparaat komt in eerste instantie nog niet naar Nederland en andere niet Engelstalige landen.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*