3e generatie Google Chromecast streamt 1080p met 60 fps

12 reacties

Hoewel niet expliciet genoemd tijdens de presentatie, introduceerde Google vandaag naast de Pixel 3 smartphones, de Pixel Slate tablet en de Home Hub smart display nog een vierde product: een nieuwe, 3e generatie Google Chomecast is per direct beschikbaar.

Het uiterlijk van de Chromecast is aangepast: het nieuwe apparaat is dof in plaats glimmend en is naast in het zwart ook in het wit verkrijgbaar. Het Chrome-logo is verdwenen en daarvoor in de plaats vinden we op de nieuwe Chromecast het Google-logo.

Volgens Google is de hardware binnen de nieuwe Chromecast 15% sneller dan bij de 2e generatie. Dat maakt dat het nieuwe apparaat video in 1080p resolutie met 60 beelden per seconde kan afspelen. Wie ondersteuning wenst voor video in Ultra HD / 4K resolutie is nog altijd aangewezen op de Chromecast Ultra. De nieuwe Chromecast maakt via 802.11ac WiFi verbinding met je thuisnetwerk. Aansluiten op de TV gaat via HDMI en net als bij de voorloper dienst het apparaatje via Micro-USB van stroom te worden voorzien. 

De prijs van de Chromecast is identiek gebleven, 39 euro. De nieuwe versie is per direct te bestellen in Googles eigen online shop en zal spoedig ook bij andere winkels verkrijgbaar zijn. 

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*