Microsoft claimt problemen met October 2018 Update opgelost te hebben, rolt opnieuw uit naar Insiders

49 reacties

Microsoft is opnieuw begonnen met het uitrollen van de 1809-versie van Windows 10 naar Insider-gebruikers. Het verspreiden van de update werd eind vorige week stop gezet nadat gebruikers meldden dat data uit o.a. hun Documenten-map verdwenen was na het installeren van de October 2018 Update.

In een blogpost schrijft John Cable, leider bij de Servicing and Delivery-afdeling van het Windows-team, dat Microsoft alle bug reports bekeken heeft en alle bekende problemen met de build heeft opgelost. Het probleem had te maken met de Known Folder Redirection-functie van het OS, die lokale bestandsmappen doorverwijst naar mappen in de OneDrive-cloud. Het gebruik van deze functie kan er in de April 2018-versie voor zorgen dat er een lege kopie van bijvoorbeeld je Documenten- of Foto's-map werd gecreëerd.

In de nieuwste versie wilde Microsoft deze lege mappen weer verwijderen en daarmee dit kleine (maar onschadelijke) foutje wegpoetsen. Echter kon het in specifieke gevallen voorkomen dat de 'normale' versie van een map, en dus niet de lege kopie, verwijderd werd, met alle gevolgen van dien. Volgens Cable gaat het over 0,01 procent van de gevallen. PCWorld merkt op dat dat, mocht de update met deze fout verspreid worden naar alle Windows 10-gebruikers, toch zo'n 70.000 computers zou betreffen. 

Microsoft adviseert getroffen Windows-gebruikers hun klantenservice te bellen. Aangezien de bestanden door het besturingssysteem zijn gemarkeerd als 'verwijderd' (maar niet daadwerkelijk van de schijf zijn gehaald) is het vaak nog mogelijk om ze te herstellen. Het bedrijf raadt aan om getroffen apparaten tot die tijd zo min mogelijk te gebruiken, om de kans te minimaliseren dat er over de bestanden heen wordt geschreven.

Zodra het Windows-team uit de nieuwe Insider-fase heeft kunnen concluderen dat de problematiek verholpen is, zal de October 2018 Update een officiële re-release krijgen.

Bron: PC World


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Microsoft Windows 10 Home NL

Microsoft Windows 10 Home NL

  • Windows 10
  • Volledige versie
  • Nederlands
  • 32/64-bit
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*