EVGA introduceert Z390 Dark en Z390 FTW moederborden

6 reacties

Na de officiële aankondiging van de negende generatie Intel Core processors is het aan de beurt van de moederbordfabrikanten om hun line-up met de nieuwe Z390 chipset voor te stellen. EVGA introduceert twee borden, de Z390 Dark dat het nieuwe topmodel moet worden, en de iets lager gepositioneerde EVGA Z390 FTW. Beide moederborden worden uitgerust met de mogelijkheid om het BIOS te flashen zonder geïnstalleerde processor en worden ook OC Robot en een BIOS-stresstest van het bedrijf standaard ingebouwd.

Het FTW-moederbord richt zich op high-end gamers en is uitgerust in een wit-zwarte kleurencombinatie. Volgens het bedrijf kenmerkt dit moederbord zich door een efficiënte digitale vrm met 11 fasen en met metaal ondersteunde pci-e en dimm-slots. Er is ondersteuning voorzien voor Intel Optane en het bord biedt plaats van een rgb-header. Op het moederbord vinden we een temperatuurmonitor terug voor de cpu en zijn er ook knopjes voorzien voor power, reset en clear cmos.

De Z390 Dark is duidelijk een hoger gepositioneerd bord gericht op overklokkers en veeleisende gebruikers. Zoals op de foto te zien is, zijn de stroomconnectors netjes aan de rechterkant geplaatst wat een beter kabelmanagement mogelijk maakt. De Z390 is met z'n e-atx formaat ook wat groter dan de FTW-variant die een standaard atx formfactor heeft. Verder zijn er 17 stroomfasen aanwezig en is het bord uitgerust met een geïntegreerde draadloze dual-band Wi-Fi module en Bluetooth 4.0. Het geluid wordt verzorgd door een Creative Sound Core 3D Audio chip. 

Voor overklokkers is er Triple BIOS ondersteuning voorzien, kan de temperatuur en het voltage via het moederbord gemonitord worden en is er ook een zogenaamde 'slow mode', waarbij de multiplier van de processor op de laagst mogelijke setting wordt gezet zodat gebruikers in real-time tussen maximale en minimale prestaties kunnen switchen. Net zoals het FTW-bord is er ondersteuning voor Intel Optane en zijn de dimm- en pci-e sloten verstevigd.

Een prijskaartje of releasedatum voor beide moederborden heeft EVGA helaas nog niet bekendgemaakt.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*