'Microsoft wist van Documenten-bug voor uitrol Windows 10 October 2018 Update'

Door , bron: Microsoft, Rafael Rivera


De uitrol van de grote Windows 10 October 2018 verliep niet bepaald van een leien dakje. Enkele dagen na de release van de update maakten verschillende gebruikers melding van het feit dat alle bestanden in de Documenten-map zonder enige waarschuwing werd verwijderd. Microsoft reageerde vervolgens door de verspreiding van de update te stoppen totdat het probleem geïsoleerd en opgelost wordt.

Zoals we al in ons oorspronkelijk nieuwsberichten schreven, lijkt het erop dat Microsoft al lang wist over de specifieke (en vrij desastreuze bug) door een melding van een Windows Insider. Ontwikkelaar Rafael Rivera deelde op zijn Twitter-pagina aanvullende screenshots van de Windows Insider Feedback Hub, waar nog minstens zes andere personen een melding hebben gemaakt van de fout. Doordat de problemen echter weinig upvotes krijgen van de rest van de community, zijn ze in de vergetelheid geraakt. De meldingen dateren al van drie maanden geleden, ruim voor de release van de October update dus.

In een officieel bericht laat Microsoft nu weten dat een nieuwe versie van de Windows 10 October Update (1809) beschikbaar gesteld is aan Insiders met een fix voor de catastrofale Documenten-bug. Volgens het bedrijf werden alle bekende problemen opgelost en was het aantal gebruikers dat er last van had vrij klein. Microsoft zelf meldt dat er slechts dataverlies optrad bij 1 op 10000 gebruikers. Er wordt ook beloofd om de getroffen gebruikers gratis te helpen via de supportlijn of in een Microsoft Store.

Onze review van de Windows 10 October Update vind je hier terug.


Vergelijken

In dit nieuwsbericht besproken 24 producten

  Meer producten (24)  

Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*