Nvidia zet GeForce GTX 1060 met GDDR5X-geheugen op zijn website

Door , bron: Nvidia, Computerbase, Videocardz


Nvidia heeft een nieuwe variant van de GTX 1060-gpu op zijn Amerikaanse website geplaatst, zo bericht het Duitse Computerbase. Het kwam al eerder voorbij, maar nu is de GTX 1060 met gddr5x-geheugen officieel. Geruchten spreken erover dat hij gebaseerd zou zijn op een GP104-gpu, maar dat is niet zeker.

Op de Amerikaanse Nvidia-website zien we alleen staan dat er een nieuw type is met deze gpu en verder zijn de specificaties niet gewijzigd. Het lijkt onwaarschijnlijk dat het gddr5x-geheugen even snel geklokt is als bij het reguliere model, maar officieel is er niet meer data bekend en ontbreekt de motivatie voor de stap.

Diverse geruchten spreken er echter over dat Nvidia een overschot heeft aan GP104-gpu's, afkomstig van de GTX 1070 (Ti) en 1080. Hierdoor zouden gekortwiekte versies van deze chips gebruikt worden voor GTX 1060's met sneller geheugen. Onder andere het relatief betrouwbare Videocardz bericht hierover, en zegt dat de pcb's van deze GTX 1060's bijna identiek zijn aan die van een GTX 1080.


De GP104 voor in de GTX 1080.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*