Panasonic ontwerpt oogkleppen voor op kantoor met ingebouwde ruisonderdrukkende hoofdtelefoon

44 reacties

In kantoortuinen kan het luidruchtig zijn en is het soms moeilijk om je te concentreren. Panasonic's ontwerpstudio Future Life Factory komt met een oplossing in de vorm van oogkleppen met een ingebouwde ruisonderdrukkende hoofdtelefoon. De 'Wear Space' wordt gefinancierd via een Japans crowdfundingsplatform.

Wear Space functioneert op hetzelfde principe als oogkleppen voor een paard: links en rechts naast de ogen wordt het gezichtsveld geblokkeerd, zodat de drager alleen nog het zichtbereik aan de voorkant heeft. Bovendien heeft Wear Space een ingebouwde hoofdtelefoon met ruisonderdrukking die omgevingsgeluid tot op zekere hoogte kan filteren. Een app kan worden gebruikt om de intensiteit van de ruisonderdrukking aan te passen.

Op het moment van schrijven heeft de Future Life Factory 304 mensen weten te overtuigen van het concept. Wear Space is momenteel vooraf te bestellen voor 29.000 yen, wat overeenkomt met ongeveer 225 euro. De campagne loopt tot eind november 2018 en heeft inmiddels 60 procent van de verwachte financieringsdoelstelling bereikt. Het project wordt pas gerealiseerd als uiteindelijk 15 miljoen yen wordt bereikt.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*