Intel Ice Lake CPU's hebben grotere L1- en L2-cache

28 reacties

Dat Intel problemen heeft met zijn 10nm-productie is ondertussen geen geheim meer. Volgens uitgelekte roadmaps zou het bedrijf de aankondiging van Ice Lake ook uitstellen tot 2020, wegens de moeizame vooruitgang van het procedé. Een recente Geekbench-benchmark toont echter dat Intel inderdaad nog steeds bezig is met de ontwikkeling van de processors.

In september verscheen er al een 4-core Ice Lake cpu met hyperthreading in de Sisoft-databank en nu heeft de Geekbench Browser een nieuwe benchmark, deze keer met een 2-core-model. Interessant zijn echter de opgegeven cachegeheugens: het L1 instructiegeheugen is nog steeds 32 kB per core, maar het L1 datageheugen is verhoogd naar 48 kB per core.

Ter vergelijking, de recente Coffee Lake processors hebben voor beide L1-caches 32 kB per core. Op vlak van L2- en L3-cache hebben de Coffee Lake's respectievelijk 256 kB en 2 MB aan geheugen per core. De cpu van de Geekbench-benchmark zou echter dubbel zo veel L2-cache hebben: 512 kB per core, het L3-cachegeheugen zou niet veranderd zijn.


De bewuste benchmark

Bron: Geekbench

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*