Asus laat Maximus XI Apex zien met 'DIMM.2'-slot

24 reacties

Op zijn eigen Incredible Intelligence 2018-evenement heeft Asus de RoG Maximus XI Apex laten zien, een Z390-moederbord dat gericht is op extreme overklokkers. Zo heeft het bord slechts één geheugenslot per kanaal, maar ondersteunen die sloten wel snelheden van ddr4-4800 en hoger.

Ook worden Double Capacity-dimms, zoals de Shield DC van Zadak, ondersteund. Hierdoor is het dus alsnog mogelijk om 64 GB geheugen in de Apex te installeren. 

Naast de twee geheugensloten is er ook nog een 'dimm.2'-slot aanwezig, die we ook zagen op de RoG Dominus Extreme en eerdere Apex-borden. Hierop kun je twee m.2-ssd's plaatsen die vervolgens gekoeld kunnen worden door een geheugenkoeler, aldus Asus. Verder zien we een 'Extreme Digi+'-vrm die gevoed wordt door twee 8-pins stroomaansluitingen, en Asus' Probe-it; speciale punten op het moederbord waarop men direct een multimeter aan kan sluiten.

De 'dimm.2'-insteekkaart.

Tot slot ondersteunt de Maximus XI Apex SLI met twee kaarten en CrossFire met 3 gpu's, is er een geïntegreerde Intel Wireless 9560-chip aanwezig voor wifi en bluetooth 5, en is het i/o-shield voorgeïnstalleerd. Ook Aura Sync-gestuurde rgb-verlichting kan anno 2018 natuurlijk niet ontbreken.

Over de prijs en beschikbaarheid van deze RoG Maximus XI Apex is voorlopig nog niets bekend gemaakt.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*