Samsung-patent toont smartphone met flexibel display rondom hele toestel

18 reacties

Naast de lancering van verschillende Galaxy S10-varianten, is Samsung ook aan het werk om een buigbare tablet/smartphone op de markt te brengen. Er is een patent van Samsung opgedoken met daarop te zien een flexibel scherm wat lijkt om een apparaat gewikkeld te zijn. De verwachting is niet dat het gaat om de 'Galaxy X', maar om een ander toestel.

Het patent is van de WIPO (World Intellectual Property Office en NLO (Netherlands Patent Office), en dateert van 17 oktober 2018. De omschrijving is een ‘Flexible display of electronic device and method for operating the same’. Aan de boven- en onderzijde is een smalle rand te zien, maar voor de rest is het toestel één groot flexibel display. Volgens het patent is het displaygedeelte aan de zijkanten bedoeld als extra bedieningselement, zeg maar een variant op het Edge Screen dat op dit moment wordt toegepast in de Galaxy S en Note serie. In de sidebar kunnen iconen van applicaties getoond worden, naast bedieningselementen van de app. Zo zou bijvoorbeeld het het volume kunnen worden aangepast of kun je in- en uitzoomen als je een foto bekijkt. Het schermgedeelte kan ook worden ingezet tijdens gamen om bijvoorbeeld zwevende knoppen te gebruiken, en de zijkanten zouden als triggers kunnen worden gebruikt.

Volgens informatie van het patent zou de smartphone ook slim genoeg zijn om aan te voelen of het toestel in de linker- of rechterhand wordt vastgehouden. Aan de hand daarvan worden iconen aan linker- of rechterkant geplaatst. Ook wordt omschreven dat het display aan de voor- en achterkant gebruikt kan worden voor extra mogelijkheden, zoals het opzoeken van informatie op het internet op de achterkant van het toestel, terwijl je in een chat zit op de voorkant. Iets soortgelijks kan ook binnen bijvoorbeeld je e-mails of de fotogalerij. Op de voorkant zie je bijvoorbeeld je foto's gerangschikt in de galerij en bij het swipen van een foto naar rechts wordt hij in zijn geheel op de achterzijde weergegeven.

Ten slotte kan het apparaat verbonden worden met externe apparaten, zoals een TV, via wifi of bluetooth. De smartphone kan in zo’n geval dienen als afstandsbediening. Via de display aan de andere kant van de telefoon kun je andere taken blijven uitvoeren. Dankzij een icoontje kan je tussen de twee schermen wisselen, waarbij het apparaat niet fysiek omgedraaid hoeft te worden.

(afbeeldingen via letsgodigital.nl)

Bronnen: Androidcommunity, Let's Go Digital

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*