Cooler Master introduceert MasterCase SL600M met ‘schoorsteeneffect’

30 reacties

Op Computex kregen we al een voorproefje van de SL600M, maar de introductie van de behuizing liet tot vandaag op zich wachten. De SL600M luidt voor het bedrijf de start van een nieuwe serie met een geheel nieuw design in en moet zich onderscheiden van andere behuizingen dankzij de natuurlijke luchtstroom en een afwerking van duurzaam gezandstraald aluminium. Het bedrijf richt zich met deze behuizing op professionals die ook graag gamen.

De behuizing meet 544 x 242 x 573 mm en is gebaseerd op de convectie van lucht dat door Cooler Master het schoorsteeneffect genoemd. Daarbij is de behuizing aan de voor- en achterkant gesloten en wordt warme lucht met behulp van twee 200mm-fans onder in de behuizing naar boven geduwd. Die fans zijn in snelheid instelbaar dankzij een snelheidsregelaar op het I/O-paneel.

De voeding in de SL600M wordt verticaal bovenin de behuizing net achter het voorpaneel geplaatst om de luchtstroom niet te hinderen. Cooler Master geeft echter aan dat het een manier heeft ingebouwd waardoor de voedingskabel alsnog op de conventionele plek achterin de behuizing zit.

Het boven- en voorpaneel van de behuizing zijn gemaakt van een geanodiseerd aluminium met een gladde, gezandstraalde afwerking. Verder bevat de behuizing usb-poorten met een nabijheidssensor die de poorten op het I/O-paneel tijdelijk op laten lichten.

De bracket voor de grafische kaart kan negentig graden geroteerd worden, waardoor de gpu verticaal gemonteerd kan worden. Volgens het bedrijf moet dit een betere koeling opleveren, omdat de luchtstroom minder gehinderd wordt. Bovendien zijn de verschillende onderdelen in de behuizing zo beter zichtbaar door het glazen zijpaneel. 

Bij de SL600M zijn brackets voor een ssd, hdd, waterpomp of koelingsreservoir inbegrepen. Deze brackets kunnen op verschillende posities gemonteerd worden, bijvoorbeeld achter het voorpaneel en op de bodem van de behuizing.

De Cooler Master SL600M is vanaf volgende week beschikbaar in het zilver en zwart voor een prijs van € 199,99.

Bron: Cooler Master

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*