Apple kondigt MacBook Air met Retina-display aan

17 reacties

Op zijn evenement in New York heeft Apple een nieuwe MacBook Air aangekondigd. Het nieuwe apparaat heeft een nieuw display, dunnere schermranden, en vernieuwde specificaties. Zo is Touch ID, wat we kennen van de iPhone en de MacBook Pro, nu ook bij de Air aanwezig.

Binnenin de nieuwe laptop vinden we een dual-core Intel Core i5-cpu uit de achtste generatie. Het geheugen kan nu uitgebreid worden tot maximaal 16 GB, waar dit eerst maximaal 8 GB was. Ook gaat de ssd-opslag nu tot maximaal anderhalve terabyte. Zoals de naam van de Retina MacBook Air al prijs geeft is ook het scherm onder handen genomen. Het scherm heeft een resolutie van 2,560 bij 1,600 pixels, wat uitkomt op 227 pixels per inch.

In het toetsenbord zit nu Touch ID verwerkt, waarmee men de laptop kan ontgrendelen of aankopen kan doen middels Apple Pay. Door Apple's T2 beveiligings-chip wordt deze beschermd. Daarnaast zorgt de T2-chip ervoor dat alle software die bij het opstarten geladen wordt een authenticiteitscontrole ondergaat. De chip bevat ook een always-on-functionaliteit, waardoor de "Hey Siri"-functie nu ook op de MacBook Air kan worden gebruikt. 

De toetsen zelf gebruiken nu de derde generatie van Apple's butterfly-switches, Ook zijn ze individueel verlicht. De trackpad onder het toetsenbord is nu een Force Touch-model en is 20 procent groter dan bij de vorige generatie. Deze 'klikt' via haptische feedback, en dus niet meer met een traditioneel bewegend mechanisme.

Qua i/o zien we veel gelijkenissen met de hedendaagse MacBook Pro's: Twee Thunderbolt 3-poorten en een 3,5mm-aansluiting voor koptelefoons. Via de Thunderbolt-poorten kan men externe graphics, displays of docks aansluiten.

Het frame van de nieuwe MacBook Air neemt 17 procent minder volume in dan dat van zijn voorganger. De randen om het 13,3-inch scherm zijn kleiner geworden, waardoor de laptop kleiner is. Ook is hij met een dikte van 15,6 millimeter zo'n tien procent dunner geworden. De nieuwe laptop weegt zo'n 1,247 kilogram. Voor de behuizing heeft Apple een nieuwe aluminiumlegering gemaakt waardoor het frame volledig uit gerecycled aluminium bestaat.

De accu moet 12 uur aan internetgebruik kunnen bieden, en 13 uur aan films. Dit is getest met het scherm op 75 procent helderheid. De Retina MacBook Air draait op macOS Mojave, Apple's meest recente versie van zijn besturingssysteem.

De nieuwe MacBook Air is vanaf vandaag te bestellen op de website van Apple, en zal op 7 november beschikbaar zijn. De prijzen van deze nieuwe generatie beginnen bij 1,349 euro.

Bron: The Verge

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*