Garmin gaat voorzien in contactloos betalen vanaf smartwatch

11 reacties

Garmin meldt dat het, na het lanceren van Spotify op een aantal van zijn smartwatches, nu ook komt met een feature voor contactloos betalen met je horloge via Garmin Pay). Het bedrijf biedt deze mogelijkheid aan op geselecteerde modellen, in samenwerking met Rabobank, ABN AMRO en ICS, Mastercard). Andere banken zullen spoedig volgen, aldus de fabrikant.

Garmin Pay is in 2017 al aangekondigd bij de lancering van de vivoactive 3. In Nederland zijn nu de betaalpassen (Maestro) van Rabobank en spoedig ook ABN AMRO geactiveerd in het systeem. Ook de ICS Mastercard  kan binnenkort worden toegevoegd aan de wallet.

Voor de activatie van de Maestro betaalpassen van ABN AMRO en Rabobank in Garmin Pay heb je het zogenaamde “kaartnummer” nodig. Deze staat niet vermeld op je bankpas. Het is een 19-cijferige code die je bij de bank of in de mobiel bankieren app van de betreffende bank kunt opvragen:
Meer informatie kaartnummer ABN AMRO
Meer informatie kaartnumer Rabobank

Om straks je ICS Mastercard te activeren kun je de kaartinformatie handmatig invoeren in de Garmin Connect Mobile app of de kaart inscannen met de camera van je smartphone. Na validatie van de informatie en synchronisatie van de app en de smartwatch is de kaart klaar voor gebruik.

 

Bron: Garmin

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*