Nvidia's RTX 2080 Ti heeft veel problemen: erg veel kaarten werken niet goed

195 reacties

Nvidia heeft al sinds de lancering van de RTX 2080 Ti moeite om aan de vraag te voldoen. Sterker nog, de levering werd zelfs twee keer uitgesteld. Nu lijkt het erop dat de reden boven is komen drijven, of eigenlijk meerdere redenen.

Zo lijken veel gebruikers last te hebben van artifacting, waarna de ventilatoren stoppen met draaien en Windows een Bluescreen tevoorschijn tovert. Andere gebruikers melden van tijd tot tijd crashes waarbij het beeld helemaal vastloopt, waarna het scherm zwart wordt. Er zouden vooral gebruikers van Founders Editions zijn die dit ervaren, maar er zijn ook gevallen bekend van custom kaarten van Zotac en Gigabyte.

 

Sommige gebruikers geven het nieuwe gddr6-geheugen de schuld, omdat slecht werkende geheugenchips een oorzaak kan zijn van artifacting. Bovendien gaat dit om een nieuw type geheugen. Een groot gedeelte van de gebruikers geeft daarnaast aan dat ze de kaarten niet hebben overgeklokt. We mogen hopen dat het gaat om simpelweg een slechte batch of foutieve geheugenchips, want een fout in de architectuur zou een ramp zijn. Nvidia zou dan met een refresh van de kaart moeten komen.

Er zijn ook andere problemen, zoals coil whine, erg luide ventilatoren terwijl de kaart in idle is en een oranje Geforce RTX-logo. Veel gebruikers zijn natuurlijk erg boos, zeker gezien het om kaarten gaat van meer dan duizend dollar. Nvidia vraagt om de kaarten terug te sturen, en heeft gereageerd op een gebruiker van een foutieve kaart:

We are extremely sorry for the delay, but we are experiencing supply constraints because of which the replacement process is taking more time than usual. Once the device is shipped, you'll get an email with the tracking details.

Het lijkt er in ieder geval op dat het aantal niet goed werkende kaarten abnormaal groot is, maar meer dan dat kunnen we ook niet zeggen. We hebben immers geen exacte informatie over hoeveel kaarten niet goed werken. Forbes heeft van Nvidia een update gekregen:

We are working with users individually, but we are not seeing any broader issues.

Bron: Forbes

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*