Gerucht: AMD's Rome server-cpu maakt gebruik van negen die's

37 reacties

De toekomst voor AMD's volgende generatie cpu's ziet er relatief rooskleurig uit. Zo zou Zen 2 op 7 nanometer worden geproduceerd, terwijl Intel nog moeite heeft met de productie van de tegenhanger. Daarnaast heeft het natuurlijk de Infinity Fabric-technologie, dat ervoor zorgt dat meerdere kleinere dies aan elkaar te koppelen zijn. Daardoor worden de kosten voor een hele processor enorm gedrukt. Nu schrijft SemiAccurate over een vernieuwde CCX-configuratie, en een ingenieur (non-AMD) heeft diagrammen van zijn verwachtingen van de mogelijke configuraties op zijn Twitterpagina geplaatst.

De nieuwe Rome-chips zouden in totaal maar liefst negen dies hebben, namelijk acht cpu-dies en één system controller. De cpu-dies zouden zoals bekend is worden gebakken op 7 nm, terwijl de system controller volgens de bron op 14 nanometer blijft. Deze laatste chip zou een verbetering zijn van Infinity Fabric, waardoor de latency lager uit zou kunnen vallen doordat deze direct in verbinding staat met alle cpu-dies.

De cpu-dies zouden nog steeds gebruik maken van acht cores per die. Doordat de chips op 7 nm worden gebakken, zijn ze kleiner en passen er nu acht van deze chips op één 'package' in plaats van vier. Hierdoor zou AMD in staat zijn om 8 tot 64 cores in één processor te stoppen. AMD liet in december 2017 al zien dat de kosten om een die van 250 vierkante mm op 7 nanometer te produceren enorm zouden stijgen.

 

 

Bronnen: Computerbase, SemiAccurate

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*