Microsoft heeft ‘console-grade’ smartphone-controller in de maak

6 reacties

Begin deze maand schreven wij over Microsofts eigen game streamingdienst genaamd ‘Project xCloud’. De service houdt in dat de games op een externe server draaien en het beeld wordt geprojecteerd naar het apparaat waarmee je speelt. De redenatie hierachter is dat je geen krachtige hardware bij je hoeft te hebben om uitgebreide pc-games te kunnen spelen. Hoewel smartphones qua hardware bij uitstek geschikt lijken voor games, missen veel gamers goede ‘controls’. Microsoft wilt daar verandering in brengen en werkt aan een ‘console-grade’ controller voor smartphones.

In een research-paper laat Microsoft zijn laatste visie zien. Het gaat om een controller die, qua modulariteit, iets weg heeft van de Switch-controller. De linker- en rechterhelft kunnen namelijk worden ontkoppeld en aan de zijkant van het device worden geplaatst. Het middenstuk fungeert tevens als ‘laadstation’ en naast twee joysticks zijn een d-pad, knoppen, triggers en zogenaamde ‘bumpers’ terug te vinden. Volgens de paper heeft de elektronicagigant veel aandacht besteed aan de ergonomie van het accessoire.

Uiteraard is Microsoft niet de eerste met een smartphone-gamecontroller. Het is dus afwachten of de controller een succes wordt. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we de controller pas volgend jaar verwachten.

Bron: WCCF Tech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*