Google werkt mogelijk aan Play Pass abonnement met games en apps

1 reactie

Onze collega's bij XDA-Developers hebben een interessante wijziging ontdekt in de Google Play Store app, die mogelijk wijst op de komst van een abonnementsformule. Dankzij het Xposed framework konden er verwijzingen gevonden worden naar 'Play Pass', waar Google tot nu toe nog niets over heeft bekendgemaakt. De waarde voor 'enable Play Pass' staat standaard op 'false' maar voorlopig gebeurt er nog niets wanneer die waarde wordt veranderd naar 'true'. 

Een ontwikkelaar decompileerde de code van het .apk-bestand en vond daarin duidelijke verwijzingen naar een abonnementsformule. Ook interessant is dat Google het concept van een maandelijks abonnement in ruil voor betaalde apps en games al eerder heeft voorgesteld in een Google Opinion Rewards enquête. Het zou niet de eerste keer zijn dat het bedrijf een tipje van de sluier opricht over onaangekondigde producten en diensten, zo dook de naam Nougat voor Android 7.0 voor het eerst op in zo'n enquête.

Of en wanneer de Play Pass er komt is voorlopig nog koffiedik kijken, maar het ziet er in ieder geval naar uit dat Google de abonnementsformule aan het onderzoeken is.

Afbeelding afkomstig van XDA-Developers

Bron: XDA-Developers

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*