Royole onthult als eerste opvouwbare smartphone met flexibel scherm

22 reacties

Al jaren lijkt het erop dat smartphones met flexibele schermen de markt zouden betreden, maar nu komt het bedrijf Royole met een gereed toestel op de proppen. De Royole Flexpai heeft een schermdiagonaal van 7,8-inch wanneer het flexibel full-hd-display helemaal is uitgeklapt, bij het vouwen verkleint de grootte naar 4 inch. Het toestel kan niet helemaal dubbel geplooid worden door het scharnier in het midden van de smartphone. Volgens Royole moet het flexibel scherm meer dan 200.000 'plooien' kunnen weerstaan. Het scherm gebruikt de amoled-techniek en wordt door Royole zelf geproduceerd.


Royole positioneert de Flexpai als een high-end smartphone met als kloppend hart de nog onaangekondigde Qualcomm Snapdragon 8-series opvolger van de huidige Snapdragon 845. Die gaat gepaard gaan met ofwel 6 GB intern geheugen en 128 gigabyte aan opslag, of 8 gigabyte ram-geheugen samen met 256 of 512 gigabyte aan opslag. Het opslaggeheugen uitbreiden via microsd is mogelijk. Aan de achterkant vinden we camera's terug met sensoren van 16 en 20 megapixel, die ook meteen dienst doen als de 'frontcameras', gezien het scherm ook rond de achterkant toestel gaat. De batterijcapaciteit van 3800 mAh lijkt op het eerste gezicht aan de bovengemiddelde kant, al zal dat in de praktijk met een groot scherm als dit wellicht niet meevallen vergeleken met concurrerende smartphones. Een vingerafdrukscanner is geplaatst onder het scherm, net zoals bij de OnePlus 6T.

Het bedrijf heeft verder zo'n 30 miljoen Amerikaanse dollar gereserveerd om app-ontwikkelaars te ondersteunen om hun apps compatibel te maken met de verschillende weergavemogelijkheden van de Flexpai. Het toestel draait op Android 9.0 Pie, met een eigen WaterOS 1.0 laag er bovenop. Vanaf gisteren is het toestel te bestellen voor ontwikkelaars en consumenten in China, en het bedrijf zal de smartphones vanaf eind december leveren.

De goedkoopste uitvoering met 6 GB / 128 GB kost omgerekend zo'n 1135 euro, terwijl de duurdere variant met 8 gigabyte intern geheugen en 256 opslag zo'n 1265 euro gaat kosten. Wel is het zo dat de Flexpai enkel maar Chinese telecomoperatoren ondersteunt, hoewel enkele van de ondersteunde 4g-frequentiebanden ook gebruikt worden in de Benelux.

Vaste lezers van Hardware.Info zullen niet onbekend zijn met Royole - eerder bespraken we de Moon headset in een aflevering van Hardware.Info TV. We komen het merk wel vaker tegen de laatste jaren als het gaat over geavanceerde scherm- en sensortechnologie. Het lijkt er dan ook op dat het bedrijf met zijn kleine aantal maar opzienbarende producten ook potentiële klanten voor die technologie wil paaien.

Bron: Royole

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*