AMD CEO Lisa Su belooft om weer te concurreren op gebied van high-end gpu's

153 reacties

De snelste grafische kaart van AMD is momenteel de Radeon RX Vega 64, maar heel wat kaarten van rivaal Nvidia laten de Vega 64 ver achter zich op gebied van performance. Al bij de vorige generatie kaarten heeft het groene kamp een groot prestatievoordeel op AMD's gpu's, iets dat enkel nog maar werd versterkt met de lancering van nieuwe Titan en RTX 20xx grafische kaarten.

In een interview met AMD CEO Lisa Su horen we echter dat het bedrijf weer competitief wil zijn op de markt van high-end gpu's. De topvrouw stelt dat het bedrijf een "degelijke basis legt voor performante kwaliteitsvolle producten", en vermeldt explicitet de markt van high-end graphics. AMD hoopt op het gebied van performance dus een inhaalslag te maken op Nvidia, net zoals het bedrijf dat heeft gedaan met de Ryzen en Threadripper cpu's op de processormarkt.

Echter heeft Su niet vermeld wanneer deze high-end gpu's er dan aan zouden komen, en lijkt het eerder een plan op lange termijn. Volgens geruchten zullen gpu's met de Navi-architectuur in het eerste kwartaal van 2019 verschijnen, maar zullen deze gericht zijn op de mid-range markt. In elk geval is afwachten dus de boodschap.

Bronnen: Barrons, Tweaktown

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*