Western Digital produceert minder NAND om prijsdalingen tegen te gaan

24 reacties

Als je in de markt bent voor een nieuwe ssd, is je waarschijnlijk opgevallen dat die de afgelopen maanden in rap tempo goedkoper worden. Als consument profiteer je daar natuurlijk graag van, maar fabrikanten van flashgeheugen zijn minder blij met deze ontwikkeling. Western Digital heeft nu bekendgemaakt minder nand-geheugen te gaan produceren om de prijsdalingen te dempen.

De CEO van Western Digital, Steve Milligan, noemt de teruglopende vraag en een juist toegenomen productiecapaciteit als de belangrijkste oorzaken van de prijsdalingen. Daarom wil hij 'de productie beter afstemmen op de verwachte vraag naar flashgeheugen', zo zei hij tijdens de bekendmaking van WD's kwartaalcijfers. Daaruit bleek overigens dat Western Digital met 511 miljoen dollar aanmerkelijk minder winst maakte dan in voorgaande jaren. Met het terugschroeven van de productie wil Western Digital voorkomen dat zijn winstmarge verder inzakt.

Concreet laat Western Digital per direct minder wafers produceren en stelt het bovendien verdere investeringen in zijn flashfabrieken uit. In het gehele fiscale jaar 2019, dat inmiddels al ruim een maand bezig is, moet dat tot een 10 tot 15% lagere 'bit output' leiden. Aangezien het aantal bits per wafer door de toenemende dichtheden van 3d-nand eerder zal toe- dan afnemen, is de reductie van het aantal wafers waarschijnlijk nog groter. Dat terwijl Toshiba en WD twee maanden terug nog een nieuwe fabriek openden.

Verderop in de besprekingen van de kwartaalcijfers stelde COO Michael Cordano dat hij verwacht dat de vraag naar nand voorlopig zal blijven dalen. Als redenen daarvoor haalde hij de tijdelijk wat lagere investeringen in grote datacenters en Intels processortekort door de problemen met zijn 10nm-proces aan.


De nieuwste nand-fabriek van Toshiba en Western Digital, die in september werd geopend.

Bron: Myce

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*