Samsung kondigt 32 en 48MP-camerasensoren aan voor in smartphones

11 reacties

Samsung heeft twee nieuwe camerasensoren aangekondigd voor in smartphones. De Isocell GM1 en GD1. Beide sensoren hebben een formaat van 1/2-inch en een groot aantal pixels - 32 en 48 MP met 0,8 micron grote pixels. Ze ondersteunen daarvoor hardwarematige supersampling, waarbij vier pixels gecombineerd worden tot een, voor minder ruis.

Dat het formaat even groot is met meer pixels van hetzelfde formaat komt doordat de 32MP-versie een 16:9-verhouding heeft en dus dezelfde breedte, maar een kleinere hoogte. Beide betreffen backside-illuminated cmos-sensoren met Samsungs Isocell Plus-techniek, waarbij het metaal in de chip vervangen is door reflectief materiaal. Hierdoor kan het licht dat voorheen geblokkeerd werd nu ook opgevangen worden.

De pixels van 0,8 micron zijn fors kleiner dan we gewoonlijk zien en theoretisch betekent dat bij weinig licht slechtere prestaties dan grotere pixels kunnen bieden. Tegenwoordig focussen fabrikanten steeds meer op de truc van het combineren van vier pixels in een, zoals we bij Huawei al enige tijd zien en begon bij Nokia's PureView-camera's. Dit om maximale prestaties uit een kleine sensor te knijpen.

Bron: Samsung

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*