AMD houdt dinsdag een 'Next Horizon'-evenement, meer informatie over Zen 2? - update

20 reacties

Op de 'Investor Relations'-site van AMD is een evenement met de naam Next Horizon opgedoken. Morgen, dinsdag 6 november, wordt het evenement gehouden. Wat Next Horizon precies in gaat houden is onbekend, maar mogelijk gaan we de eerste details over de komende Zen 2-cpu's van het bedrijf te horen krijgen.

Eind 2016 hield AMD een presentatie met de naam 'New Horizon'  waarin het onder meer de officiële naam van Ryzen, een aantal specificaties en benchmarks tegen Intel-cpu's toonde. Destijds betrof het een vrij grote presentatie voor een publiek, maar of dat ditmaal ook het geval zal zijn is nog maar de vraag. Aangezien AMD weinig tot geen publiciteit voor het evenement heeft opgetrommeld en zelfs de info-pagina van Next Horizon op het moment van schrijven nog zo goed als leeg is, lijkt het wijselijk om de verwachtingen te temperen.

Naast de Zen 2-processors lijkt ook de RX 590, waarover de afgelopen tijd genoeg rumoer was, een goede kandidaat voor een plekje in het evenement. Wellicht krijgen we ook meer informatie over de 7nm-gpu's van het bedrijf. 

Hoe laat Next Horizon plaats zal vinden is momenteel niet gespecificeerd, wat wederom de indruk wekt dat het hier geen groot mediacircus zal betreffen. Meer details, en misschien een livestream, worden naar verwachting later vandaag of morgen op de evenementpagina geplaatst.

Update 05/11 16:20 - Inmiddels weten we dat het evenement morgen om 18:00 Nederlandse tijd zal beginnen. Onze hoofdredacteur Koen Crijns is persoonlijk aanwezig om het evenement live te verslaan.

Ian Cutress van AnandTech plaatste een foto op Twitter waarin een poster voor het evenement te zien is. Opvallend is de 'Z' in 'Horizon', die deels verkleurd is om een '7' te vormen. Verdere hints naar informatie over AMD's 7nm-producten?

Beeld: Ian Cutress op Twitter

Een teaser voor het New Horizon-evenement van twee jaar geleden.

 

Bron: HotHardware

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*