Prijzen DDR4-geheugen dalen 10% in één maand

29 reacties

Dramexchange, onderdeel van Trendforce, meldt dat de contractprijs van dram-modules afgelopen maand met 10% gedaald is en het verwacht dat de lagere prijzen doorzetten. Fabrikanten hebben weer een voldoende grote productie en de onderhandelingen tussen producenten en afnemers zijn voltooid, dus daalt de prijs weer.

Kijkend naar 4 en 8 GB dram-modules concludeert het statistiekenbedrijf dat beide nu 10% goedkoper zijn dan afgelopen maand. De contractprijzen voor Q4 2018, die afgelopen maand werden overeengekomen, gingen respectievelijk van gemiddeld $ 34,5 naar $ 31 en van $ 68 naar $ 61. Dat er nu overproductie is, maakt dat een verdere prijsdaling in de lijn der verwachtingen ligt. Voor 2019 is een totale daling van 20% te verwachten.

Dat de prijzen nu dalen betekent ook dat de 8GB-chips sneller in producten verwerkt worden en op de markt komen. De honger naar meer geheugen is niet nieuw en nu de prijzen meewerken zal de omslag sneller gaan. Naast lagere prijzen komen vermoedelijk dus ook steeds meer producten met meer geheugen op de markt.


De in augustus voorspelde prijsdaling heeft doorgezet.

Bron: Dramexchange

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*