Gigabyte onthult Aorus RTX 2080 & 2080 Ti Xtreme WaterForce

29 reacties

Gigabyte heeft de nieuwste videokaarten van Nvidia een WaterForce-behandeling gegeven en ze Aorus GeForce RTX 2080 Xtreme WaterForce WB 8G en Aorus GeForce RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce WB 11G genoemd.

Het volledige waterblok bevat een gigantische koperen base plate die direct contact maakt met en hitte afvoert van de kritische onderdelen van de videokaart, zoals de gpu, het geheugen en de MOSFETs (metal-oxide-semiconductor field-effect transistor). Het waterblok maakt gebruikt van conventionele G 1/4-fittings en moet daarom zonder al te veel problemen in ieder bestaand waterkoelsysteem passen. Hoewel het waterblok maar een enkele pci-slot inneemt, heeft de videokaart twee rijen video-outputs, waardoor het geheel toch twee pci-sloten inneemt.

Beide Gigabyte-kaarten worden uitgevoerd in een slanke, zwart-metalen back plate die het geheel ondersteunt. Het bedrijf geeft het waterblok en die back plate RGB Fusion-ondersteuning waarmee gebruikers rgb-verlichting en 9 verschillende standaard lichtprofielen kunnen instellen.

De WB 8G heeft een 12 + 2-fasenstroomvoorziening en een boost van 1.890 MHz (90 MHz hoger dan de Founders Edition). Het geheugen van de grafische kaart is geklokt op 14.140 MHz. De WB 11G heeft een 16 + 3-fasenstroomvoorziening en een boost van 1.770 MHz (135 MHz hoger dan de Founders Edition van Nvidia’s RTX 2080 Ti). Het geheugen ervan is geklokt op 14.140 MHz.

Het bedrijf biedt de kaarten aan in de volgende twee configuraties: 3 x HDMI + 1 x DisplayPort + 1 x USB-C of 1 x HDMI + 3 x DisplayPort + 1 x USB-c. Bovendien krijgen de videokaarten beide een garantie van 3 jaar en krijgen klanten een extra jaar als zij de kaart binnen 30 dagen na aankoop registreren.

De prijzen zijn momenteel nog niet bekend en Gigabyte heeft ook nog niet aangegeven wanneer de kaarten beschikbaar zijn.

Bron: Tom's Hardware

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*